Waarom RVS Schroeven gebruiken i.p.v. gegalvaniseerde schroeven

Wat zijn RVS Schroeven

Dit zijn schroeven gemaakt van roestvast staal. RVS schroeven zijn bestand tegen roest en corrosie, waardoor de rvs schroeven geschikt zijn voor gebruik buiten en in omgevingen met hoge luchtvochtigheid. of in een agressieve omgeving met b.v. veel ammoniak zoals stallen. Typische toepassingen zijn het monteren van schuttingen, dakbeschotten en vlonders buiten, in de tuin. Of voor het monteren van voederbakken in stallen. Hiermee is meteen het voordeel duidelijk van de RVS schroeven, ze zijn zeer goed corrosie bestendig. Uiteraard zijn er ook wat nadelen aan RVS Schroeven, door hun hardheid en “onbuigzaamheid’ breken ze wat eerder dan verzinkt stalen (gegalvaniseerde) schroeven. Afgezien van schroeven uit RVS C1, welke gehard zijn, moeten RVS schroeven in veel gevallen worden voorgeboord. Daarbij zijn RVS Schroeven vaak wat duurder dan gegalvaniseerde schroeven.

Verzinkte schroeven

Dit zijn schroeven zijn stalen schroeven die na de productie worden voorzien van een laag zink. Dit heeft vele benamingen Geomet, Dacromet, gegalvaniseerd, verzinkt enz. Deze schroeven zijn over het algemeen aanmerkelijk minder bestand tegen roest en corrosie dan RVS schroeven. Daardoor zullen dit soort schroeven vaak binnenshuis en in een niet agressieve omgeving worden gebruikt. Een voordeel van verzinkte schroeven is dat ze vaak wat taaier zijn dan RVS schroeven, en vaak wat goedkoper.


Wij leveren uitsluitend RVS Schroeven en voor al onze RVS schroeven geldt; Wij leveren alleen topkwaliteit schroeven. En; alle RVS schroeven die op werkdagen werkdagen voor 16.00 uur besteld worden, worden dezelfde dag nog verzonden.

Zie hier ons aanbod RVS Schroeven

RVS Spaanplaatschroeven Kruiskop

De naam spaanplaatschroeven slaat eigenlijk nergens meer op. Wat wij heden ten dage spaanplaatschroeven noemen zijn de meest gebruikte houtbouwschroeven. In dit geval met een verzonken kop met een Pozi aandrijving. Feitelijk worden de schroeven met een Torx inmiddels meer ingezet, maar sommige mensen hebben liever Pozi Kruiskop.

RVS Spaanplaatschroeven Torx

Hiervoor geldt hetzelfde verhaal: De meest en algemeen gebruikte houtbouwschroeven maar nu met Torx aandrijving.

RVS Spaanplaatschroeven Torx deeldraad

Onze meest verkochte schroef: Wanneer er b.v. een plank aan een paal moet worden bevestigd is het zinvol om voor deeldraad te kiezen: het voorste deel draait zich vast in de paal, terwijl het gladde deel er voor zorgt dat de plank volledig aangetrokken wordt aan de paal.

 

RVS Zelfborende Spaanplaatschroeven Torx

De naam zegt het al; deze schroeven zijn zelfborend en hoeven dus niet voorgeboord te worden. Let wel: deze schroeven zijn alleen geschikt voor zachtere houtsoorten zoals gewolmaniseerd tuinhout.

RVS Vlonderschroeven

Vlonderschroeven worden gemaakt uit gehard RVS C1, hierdoor zijn ze geschikt om zonder voorboren in hardhout te schroeven. Inderdaad Vlonders, maar er zijn meer toepassingen.
Let wel op: waneer je C1 schroeven in Douglas hout schroeft zal dit verkleuren.

RVS Zelfborende schroeven met conische kop

Deze lijken op de vlonderschroeven, ook uit RVS C1 en ook zelfborend. Daarbij zijn deze schroeven in veel meer maten verkrijgbaar. De kleinere maten worden vaak ingezet als glaslatschroef.

RVS Bimetaal Boorschroeven

Dit is echt een heel bijzonder product; de punt is van normaal staal, en de rest van de schroef is van RVS. Door de geharde stalen punt kunnen deze schroeven, zonder voorboren, in metalen plaat worden geschroefd.
Dat maakt deze schroef uniek, want met onze overige schroeven kan dat écht niet.

RVS Schotelkopschroeven/Tellerkopschroeven

Sterke, zware schroeven waarvan de kop op het hout ligt. Schotelkopschroeven worden ingezet als alternatief voor Houtdraadbouten met een ring. De Torx aandrijving maakt het indraaien gemakkelijk. Ook zijn de Schotelkopschroeven in lange lengtes verkrijgbaar.