Keuzehulp RVS Schroeven

Het is soms lastig om te bepalen welke soort schroeven je nodig hebt. Bij Hansenschroeven hebben we diverse typen RVS Schroeven in ons assortiment. Om je te helpen bij je keuze hebben we ze allemaal op een rijtje gezet met de verschillen en overeenkomsten. Kom je er dan alsnog niet uit, kan je altijd contact met ons opnemen. 


Om te beginnen verkopen wij alleen RVS (inox) schroeven, die keuze hebt u eigenlijk al gemaakt als u voor Hansen Schroeven kiest. Er zijn drie legeringen RVS (inox) die gebruikt wordt voor het maken van schroeven; RVS A2, A4 en C1:

RVS A2 - (AISI 304)

Dit is veruit de meest gebruikte legering. Zolang er geen extreme omstandigheden zijn zal de RVS A2 legering voldoen aan de eisen van jouw klussen.
Het overgrote deel van de schroeven die wij verkopen zijn uit RVS A2 vervaardigd.

RVS A4 - (AISI 316)

De rvs a4 legering wordt ingezet waar door de omstandigheden RVS A2 niet voldoet. Hierbij moet je denken aan schroeven op zeegaande schepen of in zwembaden.
Veel schroeven zijn verkrijgbaar in deze legering, deze staan echter niet standaard op onze site. Wanneer u aanvragen heeft voor bevestigingsmateriaal in A4 maken wij u graag een aanbieding.

RVS C1

Omdat het gebruik van de rvs C1 wat meer uitleg vraagt, hebben we hier een apart artikel over geschreven. Het komt er op neer dat schroeven uit RVS C1, door de speciale legering, gehard zijn en daardoor minder snel breken. Deze legering wordt ingezet voor b.v. onze vlonderschroeven.

De RVS Schroeven uit ons assortiment 

RVS Spaanplaatschroeven Kruiskop

RVS Spaanplaatschroeven Kruiskop: De naam spaanplaatschroeven slaat eigenlijk nergens meer op. Wat wij heden ten dage spaanplaatschroeven noemen zijn de meest gebruikte houtbouwschroeven. In dit geval met een verzonken kop met een Pozi aandrijving. Feitelijk worden de schroeven met een Torx inmiddels meer ingezet, maar sommige mensen hebben liever Pozi Kruiskop.

RVS Spaanplaatschroeven Torx

RVS Spaanplaatschroeven Torx. Hiervoor geldt hetzelfde verhaal: De meest en algemeen gebruikte houtbouwschroeven maar nu met Torx aandrijving.

RVS Spaanplaatschroeven Torx deeldraad

RVS Spaanplaatschroeven Torx deeldraad. Onze meest verkochte schroef: Wanneer er b.v. een plank aan een paal moet worden bevestigd is het zinvol om voor deeldraad te kiezen: het voorste deel draait zich vast in de paal, terwijl het gladde deel er voor zorgt dat de plank volledig aangetrokken wordt aan de paal.

RVS Zelfborende Spaanplaatschroeven Torx

RVS Zelfborende Spaanplaatschroeven Torx. De naam zegt het al; deze schroeven zijn zelfborend en hoeven dus niet voorgeboord te worden. Let wel: deze schroeven zijn alleen geschikt voor zachtere houtsoorten zoals gewolmaniseerd tuinhout.

RVS Vlonderschroeven

RVS Vlonderschroeven. Vlonderschroeven worden gemaakt uit gehard RVS C1, hierdoor zijn ze geschikt om zonder voorboren in hardhout te schroeven. Inderdaad Vlonders, maar er zijn meer toepassingen.
Let wel op: waneer je C1 schroeven in Douglas hout schroeft zal dit verkleuren.

RVS Zelfborende schroeven met conische kop

RVS Zelfborende schroeven met conische kop. Deze lijken op de vlonderschroeven, ook uit RVS C1 en ook zelfborend. Daarbij zijn deze schroeven in veel meer maten verkrijgbaar. De kleinere maten worden vaak ingezet als glaslatschroef.

RVS Bimetaal Boorschroeven

RVS Bimetaal Boorschroeven. Dit is echt een heel bijzonder product; de punt is van normaal staal, en de rest van de schroef is van RVS. Door de geharde stalen punt kunnen deze schroeven, zonder voorboren, in metalen plaat worden geschroefd.
Dat maakt deze schroef uniek, want met onze overige schroeven kan dat écht niet.

RVS Schotelkopschroeven/Tellerkopschroeven

RVS Schotelkopschroeven/Tellerkopschroeven. Sterke, zware schroeven waarvan de kop op het hout ligt. Schotelkopschroeven worden ingezet als alternatief voor Houtdraadbouten met een ring. De Torx aandrijving maakt het indraaien gemakkelijk. Ook zijn de Schotelkopschroeven in lange lengtes verkrijgbaar.

 

Bekijk onze volledige collectie RVS schroeven

 

Meer blogs over schroeven en bouten